Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 220 gradë Celsius.
Në një tavë vendosni letër pergamene dhe vendosni sipër petën e picës.
Në një tigan me pak vaj ulliri hidhni salçiçet të skuqen.
Më pas nxirrini dhe kalojini në një pjatë me letër kuzhine që të thithet vaji i tepërt.
Ndërkohë tek peta në tavë hidhni djathin dhe sipër shtroni salçiçet bashkë me domatet e ndara në mes.
Hidhni edhe pak nga qepët e njoma të prera imët dhe futeni në furrë.
Lëreni të piqet për 8 minuta deri sa djathi të shkrijë.
Nxirreni picën dhe hidhni sipër vezët një nga një duke shtuar dhe kripë sipas dëshirës.
Futeni sërish në furrë deri sa vezët të jenë mpiksur.
Shërbejeni me pak vaj ulliri nga sipër sipas dëshirës.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment