Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Lani bamjet, i hiqni bishtat dhe i vendosni në një tepsi.
I shtoni dy lugë gjelle vaj ulliri, i përzieni dhe i fusni në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë.
Ndërkohë një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën, hudhrat dhe thelat e mishit.
Pas 10 minutash shtoni specat e prera në copa të vogla, domatet pa lëkurë dhe dhe një gotë ujë. I përzieni edhe i lini në zjarr për disa minuta.
Tani nxirrni bamjet nga furra dhe i shtoni mbushjen që përgatitët. Shtoni pak kripë, piper dhe 1-2 gota ujë të vakët.
I fusni edhe njëherë në furrë për 20 minuta të tjera. Tava është gati, shërbejeni të ngrohtë!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment