Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Lani bamjet, i hiqni bishtat dhe i vendosni në një tepsi.
I shtoni dy lugë gjelle vaj ulliri, i përzieni dhe i fusni në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë.
Ndërkohë një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën, hudhrat dhe thelat e mishit.
Pas 10 minutash shtoni specat e prera në copa të vogla, domatet pa lëkurë dhe dhe një gotë ujë. I përzieni edhe i lini në zjarr për disa minuta.
Tani nxirrni bamjet nga furra dhe i shtoni mbushjen që përgatitët. Shtoni pak kripë, piper dhe 1-2 gota ujë të vakët.
I fusni edhe njëherë në furrë për 20 minuta të tjera. Tava është gati, shërbejeni të ngrohtë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment