Cheesecake me vanilje, më thjeshtë se kaq nuk bëhet

Ingredientët

  • 75 gr gjalpë i kripur
  • 250 gr biskota
  • 680 gr djathë i butë
  • 75 gr krem sheqeri
  • 2 lugë ekstrakt vanilje
  • 300 ml krem ëmbëlsirash
  • ½ limon i grirë imët

Udhëzimet

1

Vendosni gjalpin në një tigan të madh dhe ngroheni derisa të shkrihet, më pas vazhdoni gatimin derisa të bëhet kafe e artë dhe të lëshojë aromë.

2

Vendosni biskotat në një procesor ushqimi dhe lërini derisa të thërrmohen plotësisht.

3

Hidhni brenda gjalpin e shkrirë dhe trazojeni për tu kombinuar.

4

Merrni një tavë dhe hidhni përbërjen duke e rrotulluar mekujdes tavën që të nivelohet shtresa.

5

Vendosni djathin e butë, sheqerin e grirë dhe vaniljen në një tas dhe rrihini me rrahës elektrikë për tu qetësuar.

6

Shtoni kremin në të njëjtën kohë, duke lejuar që përzierja të trashet.

7

Pasi kremi ka marrë trajtën e duhur hidheni sipër biskotave tek tava dhe futeni cheesecake-un në frigorifer për gjithë natën.

8

Nxirreni 10-15 minuta para se ta sherbeni.

Nutrition

  • 551 Calories

Lini një koment