Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Fillimisht zieni fasulet e zeza duke i hedhur në tenxhere me presion të gjithë përbërësit dhe zgjidhni programin për fasule. Pasi të jenë zier, ziejini edhe 10 minuta me kapak hapur në mënyrë që të trashen dhe të zbuten tërësisht.
Zieni fileton e pulës në shumë ujë sëbashku me perimet.
Lëngun më pas mund ta ripërdorni për supë. Pasi të jetë zier, e lëmë të ftohet dhe e bëjmë fije-fije.
Tani për byreçkat, fileton e pulës të bërë fije-fije e trazojmë me kuminin pluhur dhe I shtojmë edhe 1 lugë gjelle fasule, i trazojmë mirë.
Marrim një petë dhe e vëmë diagonal si në foto.
Vendosim ½ lugë gjelle nga mbushja dhe lagim mirë anët e petës.
E rrotullojmë petën si rollo dhe pasi t’i kemi rrotulluar të gjitha i skuqim për disa sekonda në vaj shumë të nxehtë
I shoqërojmë me salcë të ëmbël ose pikante sipas deshires.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment