Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Fillimisht zieni fasulet e zeza duke i hedhur në tenxhere me presion të gjithë përbërësit dhe zgjidhni programin për fasule. Pasi të jenë zier, ziejini edhe 10 minuta me kapak hapur në mënyrë që të trashen dhe të zbuten tërësisht.
Zieni fileton e pulës në shumë ujë sëbashku me perimet.
Lëngun më pas mund ta ripërdorni për supë. Pasi të jetë zier, e lëmë të ftohet dhe e bëjmë fije-fije.
Tani për byreçkat, fileton e pulës të bërë fije-fije e trazojmë me kuminin pluhur dhe I shtojmë edhe 1 lugë gjelle fasule, i trazojmë mirë.
Marrim një petë dhe e vëmë diagonal si në foto.
Vendosim ½ lugë gjelle nga mbushja dhe lagim mirë anët e petës.
E rrotullojmë petën si rollo dhe pasi t’i kemi rrotulluar të gjitha i skuqim për disa sekonda në vaj shumë të nxehtë
I shoqërojmë me salcë të ëmbël ose pikante sipas deshires.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment