Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Fillimisht vlojmë 1 gotë ujë dhe e shtojmë tek bajamet, i lëmë 5-10 minuta dhe shumë lehtë i zhveshim bajamet nga lëkura kafe dhe i zbardhim ato.
Rrushin e thatë e vendosim për 5 minuta në ujë për ta zbutur dhe më pas e kullojmë.
Në një tenxhere ose tigan të thellë vendosim 1 lugë gjelle vaj dhe kaurdisim bajamet deri sa ato të zverdhen pak.
Shtojmë gjalpin, bullgurin, rrushin dhe i kaurdisim së bashku, kripë dhe dy gota ujë të valuar, e mbulojmë dhe e lëmë bullgurin të ziejë për 15 minuta në temperaturë mesatare.
Pasi të kalojë kjo kohë, largojmë kapakun e mbulojmë me një picetë e mbi të kapakun, e lëmë të pushojë 10-15 minuta të tjera e më pas e shërbejmë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment