Edhe pse mund të duket e vështirë, bërja e bukës në shtëpi është e thjeshtë dhe ju lejon të kurseni dhe të gatuani me përbërës të sigurt. Kalojmë pa humbur kohë tek përbërësit dhe përgatitja:
Përbërësit:
500 gr miell
20 ml gjalpë
25 gr maja birre
200 gr ullinj të zinj
250 ml ujë
1 lugë gjelle kripë
Përgatitja:
Shkrini majanë e birrës në ujë të vakët, shtoni dy lugë miell dhe përziejeni derisa të krijoni një farë brumi. Lëreni të vijë derisa të dyfishojë vëllimin.
Kur brumi të ketë ardhur, hapeni miellin në formë shatërvani dhe në qendër vendosni brumin e ardhur. Merrni pak ujë të vakët, shkrini aty kripën e gjalpin, shtojeni tek përbërja dhe filloni të zini brumin.
Punojeni brumin derisa të jetë i fortë, formoni një top dhe më pas lëreni të pushojë në një enë të mbuluar për një orë.
Pas kësaj kohe, ndajeni brumin në 3-4 panine dhe në secilën integroni ullinjtë të cilëve u keni hequr bërthamat dhe i keni prerë.
Lërni paninet të vijnë edhe për një orë dhe më pas piqini në furrë, në 200 gradë për gjysmë ore.
Zbuloni origjinat e ngatërruara të pjatave gjatë shekujve dhe kontinenteve. Gjurmimi i origjinës së ushqimit është një çështje komplekse dhe shpesh e debatueshme. Për shembull, ndërsa disa pretendojnë se bageli i parë është bërë në Krakov, Poloni, në vitin...
Lani bamjet dhe thajini me një letër ose pecetë. Pritini nga bishti dhe vendosini në tavë me pak vaj ulliri. Futini të piqen paraprakisht në furrën e nxehur më parë në 180°. Ndërkohë përgatisni pjesën tjetër. Pritini domatet dhe vendosini të ziejnë...
HAPI 1Vendosni pataten e ëmbël në një tenxhere të madhe dhe të thellë në zjarr të fortë. Mbulojeni me ujë të vluar dhe ziejeni për 10 minuta. Ndërkohë vendosno të gjithë përbërësit e e tjerë në një procesor ushqimi...
Lini një koment