E dije që ananasi rritet në shkurre dhe jo...
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
Sugjerojmë:
Absolutisht buka me shijen më të mirë që keni ngrënë ndonjëherë!
Parangrohni furrën në temperaturë 190 gradë celsius.
Në një tas të madh bashkoni miellin, sheqerin, sodën e bukës, pluhurin pjekës, kanellën, xhinxherin dhe kripën. Shtoni tërshërën dhe i përzieni mirë.
Në një enë tjetër bashkoni karotat, ananasin vezët dhe gjalpin. I përzieni mirë.
Bashkoni të dy masat së bashku. Gradualisht shtoni arrat dhe i përzieni mirë.
Kalojeni masën në një tavë dhe përhapeni me kujdes. Futeni në furrë për një orë.
Ndërkohë në një enë të vogël bashkoni kosin grek, shurupin e panjës dhe dy lugë gjelle nga lëngu i ananasit.
E ruani në frigorifer derisa të jetë gati për përdorim.
Nxirreni nga furra bukën dhe e lini të ftohet për 10 minuta. E prisni në feta të holla dhe sipër i shtoni sipas dëshirës masën që përgatitët me kosin grek. Ajo do t’i japë një freski dhe shije të mrekullueshme. Ju bëftë mirë!
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment