Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Sugjerojmë:
Absolutisht buka me shijen më të mirë që keni ngrënë ndonjëherë!
Parangrohni furrën në temperaturë 190 gradë celsius.
Në një tas të madh bashkoni miellin, sheqerin, sodën e bukës, pluhurin pjekës, kanellën, xhinxherin dhe kripën. Shtoni tërshërën dhe i përzieni mirë.
Në një enë tjetër bashkoni karotat, ananasin vezët dhe gjalpin. I përzieni mirë.
Bashkoni të dy masat së bashku. Gradualisht shtoni arrat dhe i përzieni mirë.
Kalojeni masën në një tavë dhe përhapeni me kujdes. Futeni në furrë për një orë.
Ndërkohë në një enë të vogël bashkoni kosin grek, shurupin e panjës dhe dy lugë gjelle nga lëngu i ananasit.
E ruani në frigorifer derisa të jetë gati për përdorim.
Nxirreni nga furra bukën dhe e lini të ftohet për 10 minuta. E prisni në feta të holla dhe sipër i shtoni sipas dëshirës masën që përgatitët me kosin grek. Ajo do t’i japë një freski dhe shije të mrekullueshme. Ju bëftë mirë!
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment