Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Absolutisht buka me shijen më të mirë që keni ngrënë ndonjëherë!
Parangrohni furrën në temperaturë 190 gradë celsius.
Në një tas të madh bashkoni miellin, sheqerin, sodën e bukës, pluhurin pjekës, kanellën, xhinxherin dhe kripën. Shtoni tërshërën dhe i përzieni mirë.
Në një enë tjetër bashkoni karotat, ananasin vezët dhe gjalpin. I përzieni mirë.
Bashkoni të dy masat së bashku. Gradualisht shtoni arrat dhe i përzieni mirë.
Kalojeni masën në një tavë dhe përhapeni me kujdes. Futeni në furrë për një orë.
Ndërkohë në një enë të vogël bashkoni kosin grek, shurupin e panjës dhe dy lugë gjelle nga lëngu i ananasit.
E ruani në frigorifer derisa të jetë gati për përdorim.
Nxirreni nga furra bukën dhe e lini të ftohet për 10 minuta. E prisni në feta të holla dhe sipër i shtoni sipas dëshirës masën që përgatitët me kosin grek. Ajo do t’i japë një freski dhe shije të mrekullueshme. Ju bëftë mirë!
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment