Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
E veçanta e kësaj buke ndër të tjerash është se në vend të gjalpit apo vajit, përdoret kosi grek!
Parangrohni furrën në 200 gradë Celsius.
Merrni një tavë dhe vendosni në të një letër kuzhine.
Në një tas të madh kombinoni miellin, kanellën, sodën, pluhurin pjekës dhe kripën.
I përzieni mirë dhe i lini mënjanë.
Në një tas tjetër përzieni përbërësit si vezët, sheqerin, kosin dhe bananen.
I përzieni mirë dhe i shtoni gjysmat e luleshtrydheve të prera dhe bajamet.
Tani bashkoni të dy masat bashkë.
Pasi janë homogjenizuar me njëra tjetrën, e kaloni bukën në një tavë.
E fusni në furrë të piqet për 50-60 minuta.
Mbasi kanë kaluar 35 minutat e para, e mbuloni sipër me një letër alumini.
Më pas e nxirrni nga furra, e lini të ftohet për 10 minuta. Më pas e prisni në feta dhe mund ta shijoni duke e dekoruar sipër me disa luleshtrydhe të freskëta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment