Buka më speciale që keni provuar me kunguj dhe copa çokollate

Ingredientët

  • ⅓ filxhan pluhur kakao
  • 1 lugë pluhur pjekje
  • 1 lugë çaji sode buke
  • 1 lugë çaji kripë deti
  • 1 lugë çaji kanellë
  • ½ lugë çaji arrëmyshk
  • 3 vezë
  • 1½ gota qumësht bajame
  • ¼ filxhan vaj kokosi, i shkrirë
  • ⅔ filxhan shurup panje
  • 2 lugë çaji ekstrakt vanilje
  • 2 gota kungull i njomë i copëtuar
  • 1 filxhan çokollatë
  • 3 gota miell

Udhëzimet

1

Ngrohni furrën në 170 °C dhe spërkatni lehtë tavën e bukës me llak pjekje.

2

Në një tas të mesëm, bashkoni miellin, pluhurin e kakaos, pluhurin për pjekje, sodën e bukës, kripën, kanellën dhe arrëmyshkun.

3

Në një tas të madh, rrihni së bashku vezët, qumështin e bajames, vajin e arrës së kokosit, shurupin e panjës dhe vaniljen.

4

Shtoni sipër dhe kungullin e njomë.

5

Shtoni përbërësit e thatë në tas dhe përzieni derisa të kombinohen.

6

Hidhni sipër copat e çokollatës dhe derdheni brumin në tavë.

7

Hidhni sërish sipër copa çokollate dhe piqeni për 45 - 50 minuta, ose derisa një kruajtëse dhëmbësh e futur të dalë e pastër.

Lini një koment