Sugjerojmë:

Brusketa me karkaleca, a ka më mirë sesa kaq?

Brusketa me karkaleca, a ka më mirë sesa kaq?

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 10 minuta

Ingredientët

  • ¼ filxhan me qepë të grirë imët
  • 1 lugë çaji me spec të kuq pluhur
  • 1 thelpi hudhër e grimcuar
  • 1 lugë çaji me rigon
  • 1 lugë gjelle verë e kuqe
  • 350 gram karkaleca
  • 2 lugë gjelle majdanoz të grirë imët
  • ½ filxhan djathë të bardhë të thërrmuar
  • Vaj ulliri
  • 1 bagetë për brusketa

Udhëzimet

1

Parangrohni furrën në 200 gradë.

2

Në një tigan në nxehtësi mesatare skuqni qepën bashkë me hudhrën, specin e kuq pluhur, rigonin dhe vajin e ullirit.

3

Shtoni karkalecat e pastruar mirë dhe verën e kuqe.

4

I lini karkalecat të gatuhen për 1 minutë nga secila anë.

5

Më pas i hiqni nga zjarri dhe sipër tyre shtoni majdanozin.

6

Masën e transferoni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine. Sipër e spërkasni me djathë.

7

E fusni në furrë për 10 minuta. Më pas e shërbeni sipër brusketave të ngrohura paraprakisht. Shijojini!

Lini një koment