Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 180 gradë C.
2.Vendosni 2 tepsi të mëdha me letër pjekjeje.
3.Duke përdorur një mikser elektrik, rrihni gjalpin dhe sheqerin derisa të zbardhen dhe të bëhen kremozë. Shtoni vezën dhe rrihini mirë.
4.Shtoni më tej miellin, tërshërën, pluhurin pjekës dhe mollën e copëtuar.
5.Bëjeni përzierjen në topa dhe vendosini në tepsitë e përgatitura për pjekje.
6.Vendosni një fetë molle sipër çdo biskote, duke e shtypur lehtë. Piqini për 30-35 minuta, derisa të marrin ngjyrë të artë.
7.Lërini të ftohen dhe shërbejini.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment