Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 180 gradë C.
2.Vendosni 2 tepsi të mëdha me letër pjekjeje.
3.Duke përdorur një mikser elektrik, rrihni gjalpin dhe sheqerin derisa të zbardhen dhe të bëhen kremozë. Shtoni vezën dhe rrihini mirë.
4.Shtoni më tej miellin, tërshërën, pluhurin pjekës dhe mollën e copëtuar.
5.Bëjeni përzierjen në topa dhe vendosini në tepsitë e përgatitura për pjekje.
6.Vendosni një fetë molle sipër çdo biskote, duke e shtypur lehtë. Piqini për 30-35 minuta, derisa të marrin ngjyrë të artë.
7.Lërini të ftohen dhe shërbejini.
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment