Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Përgatitja e disa ëmbëlsirave, dekoruar me filozofinë e festës së Halloween-it. Bashkoju edhe ti në mënyrë simbolike 31 tetorit të frikshëm!
Ngrohni paraprakisht furrën në temperaturën 190 C.
Në mikser rrihni së bashku gjalpin me sheqerin. Shtoni vezën dhe vaniljen, vazhdoni t'i trazoni.
Hiqeni masën nga mikseri dhe bashkojeni me miellin. Filloni ta punoni deri sa të jetë formuar masa homogjene e brumit.
Hapni një petë brumi me trashësi 1 cm. Me anën e një forme Halloween-i filloni të prisni biskotat. Ose mund t'i prisni edhe thjesht në formë rrumbullake me ndihmën e një gote.
Vendosini në një tavë, ku keni shtruar më parë një letër kuzhine. I lini në furrë për 10 minuta.
Kujdes mos i piqni më shumë sesa duhet! Nxirrini nga furra dhe lërini të pushojnë për gati 5 minuta.
Për dekorin: Hedhim sheqerin pluhur në mikser, shtojmë ujin dhe e rrahim me rrahëse elektrike derisa të krijohet një masë e butë. Hedhim 3-4 pika ngjyrues ushqimor dhe e përziejmë edhe pak në mënyrë që ngjyra të përhapet mirë.
Dekorin e biskotave mund ta bëni sipas fantazisë ose duke u orientuar nga fotoja demonstruese në recetë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment