Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Këto biskota janë shumë të thjeshta në përgatitje pasi nevojiten vetëm tri përbërës . Gjalpë kikiriku, sheqer dhe vezë!
Në një enë bashkoni gjalpin e kikirikut, sheqerin dhe vezën. Trazojini derisa të krijoni një masë homogjene.
Merrni një tavë dhe shtroni në të një letër kuzhine.
Merrni nga masa që përgatitët, krijoni disa toptha të vegjël dhe i shtypni sipër me pirun. I vendosni në furrë për 12 minuta në temperaturë 180 gradë.
Pas kësaj janë gati për t’u shijuar!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment