Ideale për një aperitiv në shtëpi nën shoqërinë e miqve, binjet franceze janë shumë të thjeshta për t’u përgatitur dhe për t’u shijuar të thjeshta apo me krem djathi.
Përbërësit (për 40 binje)
75 gr djathë kaçkavall i grirë
75 gr gjalpë
150 gr miell
½ litra ujë
4 vezë
Pak kripë
Përgatitja
Në një tenxhere hidhni ujin, shtoni gjalpin, pak kripë dhe vendoseni të ziejë.
Sapo të ziejë, hiqeni nga zjarri dhe shtoni miellin njëherësh.
Përziejeni me lëvizje energjike me një lugë druri ose spatul.
Vendoseni përsëri tenxheren në zjarr që të trashet masa. Ajo është gati kur shkëputet me lehtësi nga anët e tenxheres dhe i lë ato të pastra.
Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet për 10 minuta.
Shtoni vezët dhe përziejini derisa masa t’i thithë komplet.
Shtoni më pas kaçkavallin e grirë.
Nxehni furrën në 200 gradë. Në një tavë shtoni letër furre.
Me një xhep kuzhine ose përmes dy lugëve, formoni binjet duke lënë disa centimetra hapësirë nga njëra-tjetra.
Piqini. Pas 20 minutash kontrolloni pjekjen: duhet të jenë të fryra dhe me ngjyrë të artë.
Zbuloni origjinat e ngatërruara të pjatave gjatë shekujve dhe kontinenteve. Gjurmimi i origjinës së ushqimit është një çështje komplekse dhe shpesh e debatueshme. Për shembull, ndërsa disa pretendojnë se bageli i parë është bërë në Krakov, Poloni, në vitin...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Lini një koment