Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tigan të madh me 2 gota ujë, gatuajeni orizin sipas udhëzimeve të paketës dhe vendoseni mënjanë.
Ngrohni furrën në 220 gradë C.
Në një tavë vendosni një fletë pjekje.
Ndërsa një tas të madh, kombinoni biftekun, 1 lugë gjelle salcë soje dhe 2 lugë sheqer kaf.
Vendoseni biftekun dhe brokolin mbi fletën e pjekjes së përgatitur.
Vendoseni në furrë dhe piqeni derisa bifteku të jetë ngjyrosur dhe brokoli është thjesht i butë, rreth 16-18 minuta.
Në një tigan të vogël mbi nxehtësi të ulët kombinoni vajin e susamit, hudhrën, xhenxhefilin, piperin e kuq, 2 lugë salcë soje dhe 2 lugë sheqer kaf.
Lërini të zihen duke i trazuar vazhdimisht derisa të trashet pak salca, rreth 2-3 minuta.
Shërbejeni biftekun dhe brokolin menjëherë me orizin e pjekur dhe sipër i hidhni qepët e njoma me pak susam.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment