Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Sot është Fitër Bajrami prandaj kjo tavë me bërxolla dhe patate është ideale për t'u shijuar sot!
Lani mirë bërxollat dhe i marinoni me kripë, piper, vaj ulliri dhe rozmarinë. I lini të qendrojnë për të paktën 1 orë mbyllur në një tas dhe më i pas i vendosni në tavë.
Poshtë tyre vendosni një shtresë me patate të prera në kubik.
Ndërkohë që sipër vendosni perimet e lara dhe të prera në rripa të hollë. Shtoni pjesën tjetër të patateve, kripë, piper dhe vaj ulliri.
E fusni në furrë për 40 minuta në temperaturë 180 gradë. E kontrolloni tavën herë pas here dhe nëse është e nevojshme i shtoni nga një gotë me ujë. Ju bëftë mirë !
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment