Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ndani mirë gjethet e mentes nga tufa dhe i lani.
Në një tigan ngrohni kremin e qumështit, shtoni qumështin, gjethet e mentes dhe i lini në zjarr për 30 minuta.
Në një tigan shtoni boronicat, sheqerin dhe i lini në një zjarr mesatar.
I shtoni lëngun e limonit, ndërkohë që lëkurën e tyre e ruani për më vonë.
I përzieni vazhdimisht boronicat dhe pasi të kenë shkrirë tërësisht, i kaloni sipër një blender dore për ta bërë masën kremoze.
Hiqni gjethet e mentes nga qumështi sapo zierja të ketë përfunduar.
Ndërkohë ndani të bardhat e vezëve veç dhe të verdhat veç (të bardhat përdorini për diçka tjetër).
Në një enë rrihni të verdhat e vezëve me një rrahës elektrik. Tek masa me qumësht shtoni të verdhat e vezëve, lëkurën e grirë të limonit dhe boronicat.
I përzieni mirë për 5 minuta dhe më pas e kaloni masën në një tas.
Futeni akulloren në ngrirje për të paktën dy orë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment