A po gatuan furra juaj në mënyrë të barabartë? Ja si ta zbuloni
Ju ndiqni me zell udhëzimet e gatimit dhe ngrohni furrën tuaj, por kur tava del nga furra disa pjesë janë pjekur shumë, ndërsa të tjerat janë ende të papjekura?
Tingëllon e njohur? Furra juaj mund të mos shpërndajë nxehtësinë në mënyrë të barabartë.
Ja se si ta provoni furrën tuaj para se të telefononi një profesionist dhe të shpenzoni para për diçka që mund ta rregulloni vetë.
1-Kontrolloni së pari kalibrimin Nëse skajet e ushqimeve digjen ndërsa qendra është praktikisht e pa gatuar, kjo nuk do të thotë që furra juaj nuk po ngroh në mënyrë të barabartë. Gjithashtu mund të shpjegohet me një furrë të kalibruar dobët.
Kjo ndodh sepse me kalimin e kohës, temperatura e brendshme e furrës suaj mund të mos përputhet me gradacionin e temperaturës që ju dëshironi.
Rezultati është se rregullimi dhe rikalibrimi i furrës tuaj është një rregullim relativisht i thjeshtë.
2-Testoni për pikat e nxehta Nëse furra juaj është e kalibruar siç duhet, hapi tjetër logjik është të kontrolloni sesi gatuan furra. Provojeni këtë duke gatuar ushqime në furrë dhe nëse pas pjekjes ju vini re se ushqimi ka dal vende vende i papjekur atëherë furra juaj nuk shpërndan nxehtësi të njëjtë.
Çfarë duhet bërë për këtë Pasi të keni vërtetuar se furra në fakt nuk gatuan në mënyrë të barabartë, identifikimi i asaj që shkakton problemin është aty ku gjërat bëhen pak më të ndërlikuara.
Sensori i temperaturës së gabuar Sensori i temperaturës brenda furrës mund të konsumohet me kalimin e kohës. Së pari, kontrolloni dhe shihni nëse sensori prek murin e furrës. Nëse është kështu, ripozicionojeni atë në mënyrë që të mos kontaktojë me murin. Ju gjithashtu mund të provoni nëse sensori po funksionon siç duhet duke përdorur një ohmmetër. Ndërsa temperatura brenda furrës rritet, leximi i rezistencës së sensorit të temperaturës gjithashtu duhet të rritet.
Nëse sensori i temperaturës është i gabuar, zëvendësimi i pjesës është një rregullim i shpejtë që mund ta bëni vetë. Përndryshe, këshillohuni me një profesionist.
Rregulloni raftet dhe përdorni enë të ndryshme gatimi Disa furra thjesht gatuajnë ndryshe. Për t’u marrë me këtë, duhet të mësoni se si gatuan furra juaj. Përdorni testin e një gatimi për të mësuar se si duhet të rrotulloni skarën e furrës. Provoni të rregulloni raftet dhe të përdorni lloje të ndryshme të tavave për pjekje – ndoshta enë qelqi apo edhe gurë për ngrohje për të barazuar gatimin tuaj.
Tavat e pjekjes janë menduar të jenë reflektuese, kështu që nëse tavat tuaja të vjetra po nxihen me kalimin e kohës, konsideroni zëvendësimin ose pastrimin e thellë të tyre.
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si? Në mikrovalë brumi bëhet si...
Lini një koment