7 ushqimet që bëni mirë t’i shmangni, derisa të afrohen muajt e ngrohtë
Produktet e freskëta dhe me lëng mund të duken si një mundësi e shkëlqyer për të ndriçuar ditët tuaja të dimrit, megjithatë, duhet të kemi parasysh që në këto muaj më të ftohtë, shumica e tyre dërgohen nga rajone të ngrohta.
Gjatë këtij procesi, vlerat e tyre të dobishme mund të zbehen, duke i lënë ato me pak ose pa vlerë ushqyese. Në fakt, disa ushqime të shijshme që prodhohen në vend mund të jenë vërtet të dëmshme kur konsumohen gjatë dimrit.
Cilat janë ato:
Asparagu Koha më e mirë për të provuar asparagët është pranvera, sezoni i saj natyral. Në dimër, asparagu transportohet në distanca të gjata nga Peruja ose Kina. Gjatë kësaj periudhe jo vetëm që fillon të venitet shija dhe cilësia e tyre, por edhe vitaminat zhduken. Shumë elementë të dobishëm zhduken gjatë kohës së dërgesës, duke e bërë atë më pak ushqyese për ne.
Zarzavatet e mbushura Ato janë të lara dhe të prera paraprakisht për ne. Sidoqoftë, para-larja e tillë mund të dëmtojë fibrat e zarzavateve dhe të çojë në humbjen e vitaminave në to. Në fund, ne kemi ngelur me një produkt më pak të mirë, më pak të shëndetshëm. Më mirë të presësh për stinët e ngrohta për t’i blerë ato të rritura mjaftueshëm dhe të freskëta.
Luleshtrydhet dhe boronicat Luleshtrydhet janë të pasura me vitaminë C të cilat ndikojnë tek prodhimi i kolagjenit. Boronicat ndihmojnë për të parandaluar kancerin e lëkurës dhe për të rritur aktivitetin e trurit. Por është më mirë të konsumoni vetëm manaferrat e rritura në vend. Ato që transportohen nga mijëra kilometra larg nuk do të kenë shumë aromë ose lëndë ushqyese.
Misrat Misri rritet vetëm në verë dhe në asnjë stinë tjetër. Pra, misri që gjeni në supermarketin tuaj lokal mund të mos jetë aq i freskët sa mendoni. Në vend të kësaj, ato mund të jenë ose të ngrira ose të mbetura nga vera e mëparshme.
Produktet e bulmetit Disa produkte si gjiza dhe qumështi duhet të konsumohen me kujdes gjatë dimrit. Gjiza mund të rrisë sekretimin e mukusit nga gjëndrat dhe mund të ndikojë në gjendjen e përgjithshme të trupit. Njerëzit të cilët tashmë kanë kollë ose ftohje ose që vuajnë nga astma mund të përkeqësojnë problemin duke e konsumuar qumështin. Kjo sepse mund të shkaktojë gëlbazë.
Sheqeri Rezulton se sheqeri mund të nxisë depresionin, veçanërisht në dimër. Marrja e sheqerit shkakton proceset e inflamacionit në trupin tuaj dhe zvogëlon lëshimin e dopaminës, një element që luan një rol në mënyrën se si ndjejmë kënaqësi. Dimri është tashmë një sezon mjaft i zymtë për shumë njerëz dhe konsumimi shtesë i sheqernave mund ta bëjë atë edhe më keq.
Mishi i kuq Mishi i kuq është një burim i shkëlqyer i proteinave, që është i nevojshëm për forcimin e muskujve dhe metabolizmit. Sidoqoftë, konsumimi i shpeshtë i tij mund të shkaktojë një përqendrim të mukusit në fytin tuaj. Eshtë më mirë të zgjidhni të hani mish pule ose peshk gjatë këtij sezoni./neps.al
Kurë natyrale për pastrimin e enëve të gjakut me limon, hudhër dhe ujë. Kjo përgatitje ka për qëllim të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe shëndetit të përgjithshëm kardiovaskular. Përgatitja: 1. Kombinoni 4 limona (me gjithë lëkurë,...
A ndiheni shpesh të lodhur gjatë ditës? Për t’u ndier energjikë dhe produktivë, nuk keni nevojë për kafe ose pije energjike. Duke bërë disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj të përditshme, mund të rrisni energjinë natyralisht dhe të...
Duke jetuar në një botë plot me ushqime të shpejta dhe tundime të përditshme, ndonjëherë të ushqyerit shëndetshëm mund të duket e vështirë. Megjithatë, me disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj, mund të përmirësoni ushqyerjen pa sakrifikuar shijen...
Lini një koment