5 gabimet që nuk duhet t’i bëni më kur përgatisni sallatën
Sallata është pothuajse pjata që nuk na ndahet asnjëherë nga tryeza, sidomos në drekë apo në darkë.
Ndonëse në pamje të parë, ju duket shumë e thjeshtë për t’u përgatitur, jam e sigurt që ju vazhdimisht bëni disa gabime.
Neps ju tregon disa prej tyre:
Së pari lajeni dhe shtrydheni fort sallatën
Në të kundërt do ju duket sikur po pini ujë.
Përdorni varietete Nëse përdorni çdo ditë vetëm sallatë jeshile, me siguri do ju zbehet dëshira për ta ngrënë. Përdorni kale, spinaq, rukola. Përdorni edhe me shumë erëza, jo vetëm kripë e piper. Përdorni borzilok, mente, majdanoz. Po, sa më shumë erëza sallata juaj, aq më shumë shije do të ketë ajo.
Grini gjithçka shumë mirë
Jo një fletë e sallatës të jetë e vogël dhe një tjetër shumë e madhe që as goja nuk na e nxë.
Ushqimet shtesë janë një opsion perfekt
Mish pule, avokado, brokoli, fruta, domate, fara të ndryshme, fruta të thata.
Mos i mbingopni me salcë Vërtet sallata ka nevojë për salcë, që të gjithë përbërësit të bëhen njësh, por hedhja e salcës më shumë seç duhet e bën sallatën e ujshme dhe nuk shijon siç duhet përbërësit e saj. Salca e tepërt mundet që t’ju shkaktojë probleme edhe me stomakun./neps.al
Luleshtrydhet prishen shpejt, por me këtë truk të thjeshtë mund t’i mbani të freskëta për disa ditë më shumë: 1️⃣ Shpëlajini me uthull të holluar – Përzieni 1 filxhan uthull molle ose të bardhë me 3 filxhanë ujë dhe...
Nëse nuk keni një ndarës vezësh, ky truk i thjeshtë do t’ju ndihmojë: 1️⃣ Metoda e shishes plastike – Thyejeni vezën në një tas. Merrni një shishe plastike bosh, shtrydheni pak dhe vendoseni grykën mbi të verdhën. Lëshoni shtrëngimin...
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Lini një koment