5 gabimet që amvisat bëjnë më shpesh në larjen e enëve
Pasi kemi ngrënë një drekë të mirë, na duhet të lajmë një mal me enë.
Ndonjëherë nga lodhja apo përtesa, gjatë larjes së tyre harrojmë që bëjmë disa gabime të rëndomta e që duhet t’i shmangim sa më parë.
Cilat janë ato?
Hidhuni një sy pikave më poshtë:
Përdorni një sfungjer të pistë
Përpiquni të mbani sfungjerin sa më të pastër që të jetë e mundur duke i larë me sapun antibakterial pas çdo përdorimi dhe duke i vënë ato në vende të thata. Përdorni sfungjer më vete për gotat, pjatat dhe tenxheret.
I lini më shumë seç duhet në pjatalarëse
Mbingarkesa në pjatalarëse do të thotë se makina nuk është në gjendje të kryejë siç duhet punën e vet, duke çuar në enë të papastërta dhe mbetje të mbetura të sapunit.
Lani enët në një lavaman të pistë
Kurrë mos filloni të lani enët nëse më përpara, nuk keni pastruar lavamanin.
Përdorni shumë detergjent enësh
Uji duhet të jetë shumë i bollshëm për të larë enët, në të kundërt toksinat e rrezikshme, ndikojnë në organizmin tuaj për keq.
Nuk i shpëlani enët në fillim
Është normale që të keni grimca ushqimesh në pjatë, por nuk është normale që t’i vendosni direkt në pjatalarëse, pa i shpëlarë në fillim me ujë.
Luleshtrydhet prishen shpejt, por me këtë truk të thjeshtë mund t’i mbani të freskëta për disa ditë më shumë: 1️⃣ Shpëlajini me uthull të holluar – Përzieni 1 filxhan uthull molle ose të bardhë me 3 filxhanë ujë dhe...
Nëse nuk keni një ndarës vezësh, ky truk i thjeshtë do t’ju ndihmojë: 1️⃣ Metoda e shishes plastike – Thyejeni vezën në një tas. Merrni një shishe plastike bosh, shtrydheni pak dhe vendoseni grykën mbi të verdhën. Lëshoni shtrëngimin...
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Lini një koment