Konsumi dhe prija e disa çajrave bimore mund të ndihmojë në uljen e niveleve të kolesterolit të keqë, sipas disa hulumtimeve shkencore. Më poshtë do të lexoni për disa çajra bimorë që reduktojnë ndjeshëm nivelet e kolesterolit.
Çaji i xhinxherit
Të gjithë e dimë që një filxhan çaj xhinxheri është një medikament fenomenal shtëpiak për zgjidhjen e problemeve të ndryshme me tretjen, të vjellat, të përzierat dhe diarrenë. E dinit që vetitë e tij anti-inflamatore e bëjnë xhinxherin një faktor ekselent të reduktimit të kolesterolit të keq në qarkullimin tuaj të gjakut?
Çaji i shafranit të Indisë
Ky çaj ka veti të fuqishme anti-inflamatore dhe nëse e merrni rregullisht, mund të ndihmojë në uljen e niveleve të kolesterolit të keq. Sipas mjekëve popullorë, ai ka më shumë efekt nëse përgatitet edhe me piper të zi.
Çaji i hudhrës
Nuk është sekret që hudhra është një hollues natyral i gjakut dhe sipas studimeve është në gjendje të ulë edhe nivelet e kolesterolit të keq. Por duhet ta shmangni nëse merrni medikamente për hollimin e gjakut.
Çaji i rrënjës së lule radhiqes
Nëse keni radhiqe në bahçe, duhet të jeni me fat sepse është një mrekulli për të stabilizuar nivelet e kolesterolit në gjak. Ziejini rrënjët e copëtuara të radhiqes dhe mbani larg kolesterolin e lartë.
Çaji i kanellës
Çaji i kanellës është një armik i kolesterolit të lartë. Gjithashtu çaji i kanellës është i mirë për problemet e tretjes, nivelet e larta të sheqerit në gjak, etj.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment