Sugjerojmë:

1 fetë bukë me gjalpë kikiriku, nuk ju shëndosh aspak!

Për dallim nga sa mendojnë shumica e njerëzve, mëngjesi nuk duhet të jetë domosdoshmërisht një vakt pa yndyrë. Hilja është gjetja e llojit të duhur të yndyrës për të ngrënë në mëngjes.

Gjalpi përmban yndyrë që ju ndihmon të përpunoni vitamina, por ai përmban shumë yndyrna të ngopura gjithashtu, të cilat mund të shkaktojnë dëme në zemrën tuaj, si dhe shtim në peshë.

Në vend të kësaj:

Përdorni gjalpë kikiriku tek buka juaj.

Studimet kanë treguar se gjalpi i pastër i kikirikut mund t’ju ndihmojë të ndiheni më pak të uritur gjatë ditës, sepse rrit prodhimin e peptidit YY, një hormon që rregullon urinë. Ky i fundit ndikon në kalorazhin ditor, që nëse krijon defiçite, nuk ndikon aspak në shtimin e peshës.

Përkundrazi, mund t’ju ndihmojë të humbni në peshë pa e kuptuar./neps.al 

Lini një koment