Vëmendje! Konsumimi i bulmetit ndihmon në kurimin e diabetit dhe hipertensionit
Sipas raportimeve të fundit, rastet me diabet dhe hipertension janë në rritje.
Në bazë të informacioneve, ekspertët thonë se ekzistojnë më shumë se 34 milionë persona, të cilët vuajnë nga diabeti dhe tensioni i lartë i gjakut. Si shkak i kësaj, ata janë duke hulumtuar metoda dhe trajtime të reja, të cilat do t’i parandalonin këto sëmundje.
Studimet e shumta tregojnë se konsumimi i ushqimeve të duhura mund ta parandalojë ose ta trajtojë diabetin dhe sëmundjet e tjera metabolike.
Një studim i fundit ka përdorur informacione të 150.000 persona dhe kanë ardhur në përfundim se konsumimi i lartë i produkteve të bulmetit lidhet me zvogëlimin e rrezikut të sëmundjes së diabetit dhe hipertensionit.
Ky studim ka përfshirë informacione nga 147.812 njerëz nga 21 vende të ndryshme të Azisë, Afrikës, Amerikës Jugore dhe Evropës. Hulumtuesit kishin studiuar ushqimet që këta persona kanë konsumuar më së shumti.
Në bazë të këtij hulumtimi është vëne re se personat, të cilët kishin konsumuar produkte të qumështit si djathë, kos, qumësht dhe produkte të tjera të bulmetit ishin më pak të prekur nga sëmundja e diabetit dhe hipertensionit.
Si përfundim, konsumimi i së paku dy vakteve me produkte të bulmetit në javë zvogëlon rrezikun e prekjes nga diabeti dhe tensioni i lartë për 24%.
Gjithsesi, shkencëtarët tregojnë se konsumimi i tepërt i këtyre produkteve mund të ketë edhe ndikim negativ në shëndetin e njeriut.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment