Truku i thjeshtë që nuk i lejon frutat të nxihen pasi i keni prerë
Përgatitja e frutave dhe perimeve para se t’i gatuani ëshë një proces lehtësues, por sapo t’i prisni ato, do të marrin menjëherë një ngjyrë kafe. Kjo është shumë e bezdisshme, sidomos për ato të cilët nuk kanë shumë kohë për të gatuar.
Por me një truk të thjeshtë ju mund t’i mbani ato të freskëta, madje edhe 1 ditë të tërë.
Ky truk funksionon më së miri për shkak se mjalti përmban peptide, një kompoment që pengon enzimën polifenol nga konvertimi i komponimeve fenolike në pigmente të errëta. Çfarë ju nevojitet?
Përbërësit:
2 lugë çaji mjaltë
1 gotë ujë
Udhëzime:
Shtoni mjaltin në një gotë me ujë dhe trazojeni derisa të shkrihet plotësisht. Hidheni përzierjen mbi frutat ose perimet e prera dhe lërini për aq kohë sa dëshironi, deri në momentin që do t’i përdorni.
Nëse nuk ju pëlqen mjalti, në vend të tij mund të përdorni lëng limoni për të parandaluar nxirjen e frutave/perimeve të prera.
Më pas largojini nga përzierja dhe lërini mënjanë në një enë të pastër.
Gjumi cilësor është thelbësor për shëndetin fizik dhe mendor, por shumë prej nesh vuajnë nga mungesa e tij. Në këtë artikull, do të gjeni disa këshilla të thjeshta që mund t’i zbatoni për të përmirësuar gjumin tuaj dhe për...
Një sistem imunitar i fortë është çelësi për të mbrojtur trupin tuaj nga sëmundjet dhe infeksionet. Në vend që të mbështeteni tek ilaçet, ka shumë mënyra natyrale për të forcuar imunitetin tuaj në përditshmëri. Ja disa këshilla të thjeshta...
Kurë natyrale për pastrimin e enëve të gjakut me limon, hudhër dhe ujë. Kjo përgatitje ka për qëllim të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe shëndetit të përgjithshëm kardiovaskular. Përgatitja: 1. Kombinoni 4 limona (me gjithë lëkurë,...
Lini një koment