Si të zgjidhni mangot më të mira dhe truku për t’i qëruar ato si një kuzhinier i vërtetë

Mangot janë fruta tropikale shumë të shijshme që gjenden edhe në tregjet shqiptare.

Por çfarë cilësish dhe karakteristikash ka një mango e mirë?

whole ripe mango

Mango duhet të jetë e pjekur mjaftueshëm, me tul të fortë dhe me ngjyrat si më lartë: jeshile, e verdhë dhe e kuqe.

Lajeni mirë dhe më e vendosni në tavolinën e punës.

Me një thikë të madhe të mprehtë ndajeni mangon në tri pjesë, duke filluar nga lartë-poshtë.

process shots of knife cutting through mango

Priteni edhe pjesën e mesit në dy copa dhe kështu do të keni 4 copa mango.

process shot of a knife cutting a mango slice

Filloni e vijëzoni me thikë fetat e mangos.

scoring a mango half

Më pas i hiqni me thikë:

knife cutting fruit cubes

Ose me lugë

spoon taking out a fruit cube

Copat e mangos mund t’i ruani në një tas hermetik në frigorifer

storing cut mango in airtight container

Ose në qese të mbyllura

Burimi: feelgoodfoodie.net

Lini një koment