Si të bëjmë ujë trëndafili për një lëkurë të freskët e të bukur
Ka disa arsye pse duhet të përdorni ujin e trëndafilave në rutinën tuaj të bukurisë: së pari, si tonik për lëkurën, së dyti për ujin e vaskës pasi jep një hidratim shtesë dhe një relaks që vjen nga aroma e trëndafilave. Mund ta përdorim gjithashtu si parfum natyral ose si freskues për fytyrën.
Meqë tani është kohë trëndafilash dhe aroma e tyre vjen nga kudo, mblidhni petalet e tyre për të bërë ujë trëndafili sipas kësaj procedure:
Ju duhen:
Trëndafila organikë
Ujë i distiluar aq sa të mbulojë (rreth 1.5l)
Përgatitja:
Vendosini petalet në një tas të madh me ujë të distiluar.
Lërini të ziejnë në nxehtësi mesatare dhe mbulojini.
Lërini të ziejënë për 20-30 minuta derisa petalet të kenë humbur pothuajse gjithë ngjyrën e tyre.
Kullojeni ujin nga petalet.
Ruajeni ujin në një shishe qelqi dhe mbajeni në frigorifer.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment