Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Sugjerojmë:
Ma kishit kërkuar kaq shumë këtë recetë. Më në fund jua solla. E gjeni të shpejguar hap pas hapi, thjesht fare.
Pastroni lakrën dhe ndajeni fletë më fletë.
Siç i keni fletët i fusni në ngrirje për 1 orë.
Ndërkohë në një tigan skuqni qepën e grirë imët me pak vaj. Shtoni më pas domaten e prerë në copa të vogla dhe e lini derisa të zbuten. Shtoni mishin e grirë, orizin dhe 1 gotë ujë. I përzieni mirë dhe i lini gati 10 minuta.
Nxirrni lakrën nga ngrirja, hapni fletët dhe i mbushni me masën që përgatitët.
Merrni një tepsi dhe i radhisni me kujdes njëra pas tjetrës.
I fusni në furrë për 40 minuta në temperaturë 180 gradë.
Pasi të jenë gati i shërbeni sarmet e ngrohta duke i shtuar sipër salcën beshamel. Ju bëftë mirë!
Për salcën beshamel, kërkoni në faqen e web-it të Neps.al tek opsioni: Search
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment