E dije që ananasi rritet në shkurre dhe jo...
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
Sugjerojmë:
Ma kishit kërkuar kaq shumë këtë recetë. Më në fund jua solla. E gjeni të shpejguar hap pas hapi, thjesht fare.
Pastroni lakrën dhe ndajeni fletë më fletë.
Siç i keni fletët i fusni në ngrirje për 1 orë.
Ndërkohë në një tigan skuqni qepën e grirë imët me pak vaj. Shtoni më pas domaten e prerë në copa të vogla dhe e lini derisa të zbuten. Shtoni mishin e grirë, orizin dhe 1 gotë ujë. I përzieni mirë dhe i lini gati 10 minuta.
Nxirrni lakrën nga ngrirja, hapni fletët dhe i mbushni me masën që përgatitët.
Merrni një tepsi dhe i radhisni me kujdes njëra pas tjetrës.
I fusni në furrë për 40 minuta në temperaturë 180 gradë.
Pasi të jenë gati i shërbeni sarmet e ngrohta duke i shtuar sipër salcën beshamel. Ju bëftë mirë!
Për salcën beshamel, kërkoni në faqen e web-it të Neps.al tek opsioni: Search
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment