Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Shpëlajeni quinoa në ujë, përsërisni 2-3 herë derisa të mos shfaqen flluska në ujë.
Pastaj lëreni në ujë për 10 minuta të zbutet.
Pas 10 minutash, kullojeni ujin tërësisht dhe hidheni quinoan e njomur në një tigan dhe shtoni 1/2 filxhan ujë.
Përziejini mirë, mbulojeni tenxheren me një kapak dhe gatuajeni për 10 minuta.
Hapeni kapakun, përzieni mirë edhe një herë.
Pastaj shtoni qumështin dhe arrat pluhur.
Shtoni sheqerin kaf dhe përzijeni mirë.
Hidheni quionoan në mikser dhe bluajeni atë deri sa të formohet masa kremoze.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment