Qershitë njihen si fruta me veti shumë të mira shëruese dhe këtë së fundmi e kanë vërtetuar edhe shkencëtarët.
Studimi i fundit ka treguar se qershitë ndikojnë në parandalimin e sëmundjeve të zemrës, shëndetit të kockave dhe qetësimit të dhimbjeve. Qershitë janë shumë të pasura me antioksidantë dhe me flavonoide. Për shkak të përmbajtjes së lartë të tyre besohet se ato mund të qetësojnë dhimbjen dhe vetëm një sasi e vogël e këtyre frutave ka efekt më të mirë se një aspirinë.
Për shkak të sasisë së lartë të borit, magnezit dhe kalciumit, qershitë janë forcues të mirë të kockave.
Besohet se shumë shpejt mjekët do të fillojnë t’i rekomandojnë si ilaç në receta.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment