Nëse pini ujë gjatë ngrënies, nuk do të bëni dëm. Përkundrazi, uji ndihmon për të zbutur ushqimin e ngurtë. Por mos pini para se të gëlltisni ushqimin Kjo pasi, duhet të ketë mjaftueshëm pështymë në ushqimin që përmban enzimat e nevojshme.
Ka disa avantazhe kur pini ujë gjatë ngrënies. Kërkimet tregojnë se kur një person bën një pauzë të shkurtër për të pirë ujë, ai ngadalëson procesin e ngrënies. Si rezultat, njerëzit hanë më pak gjë që është e mirë.
Uji madje gjatë të ngrënit, ka aftësinë të largojë oreksin.
Nëse jeni mësuar të pini çaj me ushqim në vend të ujit, nuk ka asgjë të keqe me këtë. Hulumtimet tregojnë se nuk ka ndonjë ndryshim në nivelin e aciditetit pas pirjes së çajit ose ujit.
Mbani mend se uji rekomandohet të ketë temperaturën e ambientit!
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment