Për të zgjedhur kunguj të mirë duhet të keni parasysh vetëm 2 gjëra të thjeshta
Kungujt janë një ndër perimet më të rekomanduara kur vjen puna për vlerat ushqyese që kanë.
Me to mund të realizojmë 1001 receta të pafundme, të shijshme dhe mbi të gjitha të shëndetshme. Por për të zgjedhur kunguj të mirë, herës tjetër që do dilni në pazarin e kufizuar në orar, duhet të keni parasysh këto 2 gjëra:
Kungujt nuk duhet të jenë shumë të gjatë. Sa më të gjatë të jenë aq më shumë gjasa ka që të jenë të hidhur. Zgjidhni kunguj me madhësi mesatare nga 15-20 cm. Do të kenë më pak fara, do të kenë më shumë tul dhe rrjedhimisht edhe shije të mirë.
Kontrolloni bishtin e kungullit. Ai duhet të jetë i gjatë dhe i gjelbër për të treguar kështu freskinë e kësaj perimeje./neps.al
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment