Në tryezën e Luana Vjollcës: Si të gatuani ushqimin e preferuar të moderatores
Ushqimet janë dashuria më e madhe , pa të cilën askush nuk jeton dot. Dhe veç kësaj të gjithë kanë një ushqim të preferuar pas të cilit “vdesin” sa herë e kanë në tavolinë. Edhe moderatorja e famshme shqiptare Luana Vjollca ka zbuluar ushqimin e preferuar pa të cilin nuk jeton dot dhe janë pikërisht pastat me salcë makaronash dhe djathë parmixhano.
Që edhe ju të gatuani pasta si moderatorja recetën e gjeni mëposhtë:
Ingredientët
150 gr makarona të shkurtra
1 qepë
Salcë domatesh me erëza
Djathë parmixhano
Vaj
Kripë
Udhëzimet
1
Në një tenxhere me ujë të valuar hidhni makaronat të zihen sipas udhëzimeve të paketimit.
2
Ndërkohë në tigan hidhni pak vaj për ngrohje dhe shtoni brenda qepën e grirë.
3
Pasi qepa ka marrë ngjyrë shtoni salcën me erëza dhe lerini të gatuhet për 5 minuta.
4
Hidhni makaronat tek salca dhe përzijini mirë sa makaronat të vishen me salcë.
5
Sherbejini të ngrohta me djathë parmixhano të grirë sipër.
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si? Në mikrovalë brumi bëhet si...
Lini një koment