Hamë patate të skuqura, por sërish na merr uria! Ja arsyeja që fshihet pas këtij fenomeni
Disa njerëz e gjejnë veten të uritur vetëm pak kohë pasi kanë ngrënë, qoftë kjo një meze e lehtë apo një vakt i tërë. E vërteta është se problemi mund të mos jetë sasia, por cilësia e ushqimit që keni ngrënë!
Shumë ushqime, madje edhe ato të shëndetshmet, nuk kanë proteina ose fibra të caktuara, kështu që ato ju lënë të ndiheni të uritur. Nga ana tjetër, një zëvendësim i thjeshtë, apo edhe përgatitja e ushqimeve tuaja të preferuara në një mënyrë tjetër, mund të ketë efektin e kundërt.
Ndalemi sot tek patatet e skuqura:
Patatet e skuqura janë të mbushura me yndyrna trans dhe kripë që dëmtojnë hormonet në stomakun tonë që kanë të bëjnë me të dhënit ndjesinë e ngopjes. Dhe shtimi i ketchup-it, i cili përmban shurup të lartë të fruktozës, nuk do të na ndihmojë në këtë aspekt.
Por kjo nuk do të thotë që nuk mund të shijoni patate. Ju thjesht ziejini ato. Në këtë mënyrë, ju shijoni më shumë vitamina dhe niseshte rezistente, e cila funksionon si fibrat, plotëson urinë dhe ju bën tëmerrni më pak kalori.
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Nëse ju mbetet gjysma e një avokadoje dhe dëshironi ta ruani të freskët, provoni këtë truk të thjeshtë: Lëreni bërthamën brenda: Mos e hiqni bërthamën nga gjysma e mbetur. Kjo ndihmon në ngadalësimin e oksidimit. Lyeni sipërfaqen me lëng...
Lini një koment