Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Sugjerojmë:
Çdo ditë ne përdorim objekte që janë pjesë e rutinës sonë. Ato janë bërë kaq të zakonshme, saqë ne priremi të mendojmë se kanë qenë gjithmonë aty. Por, e vërteta është se 100 vite më parë, ndoshta edhe pak më shumë, dikush duhej t’i imagjinonte ato për t’i bërë ato realitet.
Sidoqoftë, gjëja më interesante është të zbulosh se ky “dikush” ishte një grua.
Sot le të ndalemi pak tek dizenfektantët që u bënë kaq të famshëm prej koronvirusit.
Në vitin 1966, në qytetin Bakersfield, California, një studente e re e infermierisë hartoi një mënyrë për të pastruar duart e saj kur nuk kishte mundësi për sapun dhe ujë.
Emri i saj ishte Lupe Hernández dhe ajo patentoi idenë e një substance me 60-65% alkool që ishte në gjendje të vriste dhe ulte ndjeshëm bakteret.
Që prej aso kohe, dizenfektantët morën një përhapje të gjerë kudo. Muajin e fundit, për shkak të pandemisë së COVID-19 shitjet e këtij produkti mund të themi që kanë thyer rekorde!
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment