9 këshilla si të shmangni helmimin nga ushqimi në këto ditë të nxehta
Me rritjen e temperaturave rreziku nga helmimi është gjithnjë e më i lartë. Prandaj për të shmangur incidente të pakëndshme, ndiqni me disiplinë 9 pikat më poshtë.
Kur bëhet fjala për shëndetin tuaj, asnjëra prej tyre nuk duhet neglizhuar.
Vendoseni ushqimin e mbetur në frigorifer pasi e keni përdorur
Konsumojeni ushqimin e mbetur brenda 2-3 ditëve
Konsumojeni ushqimin sapo të jetë gatuar
Mbani temperaturën e frigoriferit poshtë 5 gradë celsius.
Mos e mbingarkoni frigoriferin
Mishin e shkrirë vendoseni brenda në frigorifer dhe jo tek dera
Përdorni frigorifer të vogël për të mbajtur ushqimet e freskëta gjatë piknikut
Frigoriferi nuk duhet të qendrojë pa drita për më shumë se 4 orë.
Nëse ushqimi ka erë apo ngjyrë ndryshe nga e zakonshmja mos e konsumoni, por hidheni.
Ushqimi i shkrirë nuk duhet të ringrihet
Kufizoni hapjen e shpeshtë të frigoriferit/akullit.
Hani gjithnjë ushqime të freskëta në shtëpi, shmagni ushqimet Fast-Food dhe me shumë salca.
Larja e duarve në mënyrën e duhur mund t’ju ndihmojë në shmangien e kontaminimit të ushqimit dhe në parandalimin e helmimit prej tij.
Lani duart me ujë të ngrohtë dhe sapun për të paktën 15- 20 sekonda para dhe pasi të keni gatuar, apo të keni përgatitur ushqimin. Në mungesë të ujit dhe të sapunit, përdorni një copë të lagur me alkool./neps.al
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment