9 këshilla si të shmangni helmimin nga ushqimi në këto ditë të nxehta
Me rritjen e temperaturave rreziku nga helmimi është gjithnjë e më i lartë. Prandaj për të shmangur incidente të pakëndshme, ndiqni me disiplinë 9 pikat më poshtë.
Kur bëhet fjala për shëndetin tuaj, asnjëra prej tyre nuk duhet neglizhuar.
Vendoseni ushqimin e mbetur në frigorifer pasi e keni përdorur
Konsumojeni ushqimin e mbetur brenda 2-3 ditëve
Konsumojeni ushqimin sapo të jetë gatuar
Mbani temperaturën e frigoriferit poshtë 5 gradë celsius.
Mos e mbingarkoni frigoriferin
Mishin e shkrirë vendoseni brenda në frigorifer dhe jo tek dera
Përdorni frigorifer të vogël për të mbajtur ushqimet e freskëta gjatë piknikut
Frigoriferi nuk duhet të qendrojë pa drita për më shumë se 4 orë.
Nëse ushqimi ka erë apo ngjyrë ndryshe nga e zakonshmja mos e konsumoni, por hidheni.
Ushqimi i shkrirë nuk duhet të ringrihet
Kufizoni hapjen e shpeshtë të frigoriferit/akullit.
Hani gjithnjë ushqime të freskëta në shtëpi, shmagni ushqimet Fast-Food dhe me shumë salca.
Larja e duarve në mënyrën e duhur mund t’ju ndihmojë në shmangien e kontaminimit të ushqimit dhe në parandalimin e helmimit prej tij.
Lani duart me ujë të ngrohtë dhe sapun për të paktën 15- 20 sekonda para dhe pasi të keni gatuar, apo të keni përgatitur ushqimin. Në mungesë të ujit dhe të sapunit, përdorni një copë të lagur me alkool./neps.al
Përbërës të rekomanduar për ujë detoks për bark të sheshtë: Limon Ndihmon tretjen Detoksifikon mëlçinë Nxit metabolizmin Xhinxher (ginger) Redukton inflamacionin dhe fryrjen Përmirëson tretjen Rrit ndjeshëm djegien e yndyrnave Kastravec Hidratuese dhe anti-inflamatore E pasur me ujë dhe...
Në plazh, më shumë se gjithçka tjetër, trupi ka nevojë për hidratim dhe energji e çfarë është më perfekte se një përzierje tropikale natyrale? 🍉 Shalqiri: i pasur me ujë, elektrolite dhe shije freskuese🍍 Ananasi: ndihmon tretjen dhe përmban...
1. Karrota 🥕Përmban beta-karoten, një antioksidant që transformohet në vitaminë A dhe stimulon prodhimin e melaninës. Plus, mbron lëkurën nga dëmet e diellit. 2. Kajsitë, pjepri dhe mangoja 🧡Edhe këto janë të pasura me beta-karoten dhe ndihmojnë për një...
Lini një koment