9 këshilla si të shmangni helmimin nga ushqimi në këto ditë të nxehta
Me rritjen e temperaturave rreziku nga helmimi është gjithnjë e më i lartë. Prandaj për të shmangur incidente të pakëndshme, ndiqni me disiplinë 9 pikat më poshtë.
Kur bëhet fjala për shëndetin tuaj, asnjëra prej tyre nuk duhet neglizhuar.
Vendoseni ushqimin e mbetur në frigorifer pasi e keni përdorur
Konsumojeni ushqimin e mbetur brenda 2-3 ditëve
Konsumojeni ushqimin sapo të jetë gatuar
Mbani temperaturën e frigoriferit poshtë 5 gradë celsius.
Mos e mbingarkoni frigoriferin
Mishin e shkrirë vendoseni brenda në frigorifer dhe jo tek dera
Përdorni frigorifer të vogël për të mbajtur ushqimet e freskëta gjatë piknikut
Frigoriferi nuk duhet të qendrojë pa drita për më shumë se 4 orë.
Nëse ushqimi ka erë apo ngjyrë ndryshe nga e zakonshmja mos e konsumoni, por hidheni.
Ushqimi i shkrirë nuk duhet të ringrihet
Kufizoni hapjen e shpeshtë të frigoriferit/akullit.
Hani gjithnjë ushqime të freskëta në shtëpi, shmagni ushqimet Fast-Food dhe me shumë salca.
Larja e duarve në mënyrën e duhur mund t’ju ndihmojë në shmangien e kontaminimit të ushqimit dhe në parandalimin e helmimit prej tij.
Lani duart me ujë të ngrohtë dhe sapun për të paktën 15- 20 sekonda para dhe pasi të keni gatuar, apo të keni përgatitur ushqimin. Në mungesë të ujit dhe të sapunit, përdorni një copë të lagur me alkool./neps.al
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Nëse ju mbetet gjysma e një avokadoje dhe dëshironi ta ruani të freskët, provoni këtë truk të thjeshtë: Lëreni bërthamën brenda: Mos e hiqni bërthamën nga gjysma e mbetur. Kjo ndihmon në ngadalësimin e oksidimit. Lyeni sipërfaqen me lëng...
Lini një koment