Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Qepa të shijon më shumë kështu apo jo?
Në një tas të madh bashkoni miellin me specin e kuq pluhur, hudhrën, kripën dhe piperin.
Shtoni edhe birrën.
I përzieni mirë dhe i lini mënjanë në temperaturën e dhomës për 10 minuta.
Ndërkohë qeroni qepën dhe e prisni në rrathë të vegjël me trashësi 1-2 cm.
I lyeni rrathët e qepës, me masën e miellit që përgatitët pak më parë.
Në një tigan nxehni vajin e lulediellit dhe vendosini qepët për t’i skuqur.
I ktheni para e mbrapa që të skuqen mirë, për gati 3 minuta.
Më pas i hiqni dhe shërbejini të ngrohta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment