Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një të vogël bashkoni sheqerin, majane dhe ujin. I përzieni dhe i lini të treten për disa minuta.
Në një të madh bashkoni miellin me kripën. Shtoni masën që përgatitët më parë dhe punojeni mirë brumin me dorë.
Mbulojeni dhe e lini brumin të pushojë për një orë.
Ndajeni në 12 racione, hapni secilën prej tyre me pak miell dhe me ndihmën e një petëze.
I vendosni tek një tavë me pak distancë nga njëra tjetra pasi ato do të fryhen. I fusni në furrë për 40 minuta në temperaturë 180 gradë.
Pasi të jenë gati, i nxirrni nga furra dhe mund t’i mbushni brenda me djathë, sallam, reçel dhe çdo gjë tjetër që dëshironi.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment