Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Joshëse nga jashtë, akoma edhe më e shijshme nga brenda. Do të bindeni pasi ta provoni!
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Në një tigan skuqni gjalpin me qepët në nxehtësi mesatare. I përzieni vazhdimisht deria gjalpi të shkrijë plotësisht.
Shtoni sheqerin dhe vazhdoni t’i përzieni derisa qepët të karamelizohen për gati 20 minuta.
Tani shtoni hudhrën, trumzën, rozmarinën dhe vazhdoni t’i përzieni. Kalojeni masën në një tas.
Ndërkohë në një mikser rrihni për disa sekonda djathin e dhisë, vezën, kripën dhe piperin.
Shtojeni më pas aty ku kishit qepët e karamelizuara.
Tavolinën e punës e lyeni me pak miell dhe hapni në të petën sfoliatë. I mblidhni anët me kujdes në formë gërsheti.
Në qendër e mbushni me masën që përgatitët. Sipër i vendosni fetat e domateve sikurse i shikoni në foto.
E fusni tartën në furrë të piqet për 25 minuta. Sapo të marrë një ngjyrë kafe në të artë e hiqni dhe e lini të ftohet 10 minuta para se ta shijoni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment