Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Fusni qiqrat në një tenxhere me ujë dhe i lini aty përgjatë gjithë natës.
Të nesërmen i vendosni në një zjarr mesatar për t’i zierë.
Ndërkohë në një tenxhere tjetër skuqni qepët me pak vaj ulliri. Shtoni domatet, karotat dhe në fund spinaqin e larë mirë.
I përzieni të gjitha bashkë dhe shtoni 1 filxhan kafeje nga lëngu i zierjes së qiqrave.
Sapo të ketë marrë valë supa, i shtoni akoma më shumë lëng.
5-6 minutat e fundit shtoni qiqrat dhe erëzat për t’i rregulluar shijen.
E shërbeni supën e ngrohtë me pak djathë të bardhë. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga blerinadiet.al
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment