Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kësaj radhe jo me mollë, por me rikota dhe spinaq. Jeni kuriozë ta provoni në shije?
Parangrohni furrën në 180 gradë celsius.
Në një tigan skuqni gjalpin dhe shtoni spinaqin e prerë në copa të vogla ( që duhet ta keni larë paraprakisht).
Në një enë bashkoni rikotën, arrën moskat, vezët, rrushin e thatë, bukën e thërrmuar,stikat, pak kripë e piper. I përzieni mirë teksa keni shtuar edhe spinaqin.
Në tavolinën e punës hapni petën sfoliatë. Shtroni në të mbushjen dhe mund t’i jepni formën që dëshironi ( role, drejtkëndëshe, katrore).
Pasi e keni mbyllur petën, lyeni me të verdhën e vezës sipërfaqen e saj.
E fusni në furrë për 35-40 minuta. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment