Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Specat e mbushura kanë 1001 alternativa sesi mund të përgatiten. Neps si gjithmonë ju sjell ato më të shijshmet, të thjeshtat e të veçantat.
Pastrojmë specat nga farat. Presim fileton e pulës në kubikë shumë të vegjël dhe i pjekim lehtë në një tigan që nuk ngjit.
Ndërkohë grijmë në rende djathin, domaten dhe preshin. Rrahim vezët me pak kos dhe i përziejmë të gjithë përbërësit bashkë.
Rregullojmë shijen me kripë dhe piper dhe fillojmë mbushim specat.
I spërkasim në fund specat me kripë, piper dhe vaj ulliri dhe për një shije më të mirë dhe me pak djathë kaçkavall dhe i vendosim në furrë të piqen në temperaturën 200 gradë Celsius për 30 minuta. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga balkanweb.com
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment