Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Pastrojmë karkalecat. Përgatisim lëngun e perimeve (1.2 litër) dhe e lëmë në zjarr që të qëndrojë e ngrohtë. Qërojmë hudhrën dhe e grijmë imët.
Qepën e presim në kubikë të vegjël. Lajmë rukolën dhe pastrojmë bishtat. Në një tigan ngrohim një lugë gjelle vaj ulliri, shtojmë në të hudhrën sa të zbutet dhe shtojmë rukolën, duke ruajtur pak për dekor.
Kavardisim rukolën për një minutë në temperaturë të ulët dhe shtojmë 1 filxhan çaji lëng perimesh dhe e lëmë të ziejë për 2 minuta.
Më pas e vendosim në blender dhe e kthejmë në salcë apo krem. Rregullojmë me kripë dhe piper shijen dhe e lëmë të rrijë e ngrohtë.
Në një tigan të thellë ngrohim 2 lugë gjelle vaj, kavardisim qepën derisa të zbutet, shtojmë orizin dhe e trazojmë së bashku me qepën për 1 minutë derisa kokrrat e orizit të vishen me yndyrë.
E shuajmë me verë të bardhë dhe e trazojmë derisa vera të avullojë. Shtojmë lëng perimesh, kripë, piper të zi dhe dhe e lëmë të ziejë derisa të përthithë lëngun e perimeve për 14 minuta.
Kontrollojmë gatimin e orizit duke lënë pak lëng supe, shtojmë salcën me rukola dhe 1 lugë gjalp, parmixhan, i përziejmë dhe i lëmë të ziejnë për 3 minuta.
Ndërkohë në një tigan skuqim karkalecat. Servirim orizin duke e dekoruar me ruloka të freskët dhe karkalecat e skuqur.
Receta marrë nga: shqiptarja.com
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment