Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ku ka makarona dhe karkaleca, dije se do shijosh një recetë të paparë!
Në një tigan me vaj ulliri skuqni domatet e prera në copa të vogla.
Shtoni dhe 1 gotë ujë. Pasi uji të ketë avulluar tërësisht shtoni pak kripë dhe sheqer.
Ndërkohë në një tigan tjetër të pastër me pak vaj ulliri skuqni karkalecat me pak kripë.
Pas 5 minutash i hiqni dhe i bashkoni në tiganin ku kishit domatet.
I përzieni mirë dhe shtoni sipër makaronat ( që duhet t’i keni zierë më parë në një tenxhere me ujë e kripë).
I përzieni mirë të gjitha bashkë dhe i shërbeni makaronat e ngrohta, me pak borzilok sipër. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment