Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tas me madhësi mesatare bashkoni miellin, sheqerin, pluhurin pjekës, sodën e pjekjes dhe kripën. I përzieni mirë.
Në një tas tjetër bashkoni të verdhat e vezëve, dhallin dhe gjalpin e shkrirë.
I përzieni mirë dhe më pas i bashkoni dy masat në një tas të vetëm.
Në një enë tjetër rrihni të bardhat e vezëve me një mikser elektrik derisa të krijoni një shkumë homogjene.
Më pas i bashkoni me masën tjetër të petullave.
Ngrohni një tigan me pak gjalpë.
Shtoni një garuzhde të vogël nga masa e petullave . Gatuajeni mirë nga secila anë për 2-3 minuta.
Kështu veproni deri në fund. Në fund i shërbeni petullat me shurup panje dhe pak sheqer pluhur sipër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment