Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Sa na shijojnë këto ëmbëlsirat që nuk na bëjnë shumë pis apo jo? E tillë është edhe kjo, prandaj ju ftoj t'i hidhni një sy recetës...
Merrni një tavë dhe vendosni në të një letër pjekjeje.
Në një tas bashkoni lëngun e portokallit dhe sheqerin. I përzieni mirë për gati 3 minuta, derisa sheqeri të shkrijë tërësisht.
Shtoni boronicat e kuqe dhe i përzieni mirë.
Më pas i kaloni boronicat tek tava dhe i lini mënjanë për gati 30 minuta.
Ndërkohë fillojmë përgatitjen e parfesë.
Në një tas rrihni mirë kremin e djathit derisa të bëhet krem. I shtoni lëngun e portokallit, kremin e gatshëm, sheqerin, vaniljen dhe i rrihni sërish me mikser për 3 minuta.
Kalojeni masën në një qese plastike dhe shtypeni derisa mbushja të dalë në majë.
Merrni 6 gota për servirje.
Tek baza e secilës vendosni një sasi të barabartë biskotash të thërrmuara.
I ngjeshni mirë me dorë.
Sipër i shtoni secilës kremin që përgatitët.
E rregulloni pak me lugë dhe i vendosni në fund boronicat e karamelizuara.
Në majë të çdo parfeje vendosni edhe pak nga kremi i gatshëm, sikurse e shihni në foto.
I lini parfetë në frigorifer për 1 orë sa të forcohen pak, por nëse dëshironi mund t’i shijoni edhe menjëherë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment