Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kjo pjatë quhet ndryshe sartù orizi me bizele dhe qofte. Është një recetë tipike rusitke: për një pjatë të realizuar është shumë i rëndësishëm gatimi i duhur i orizit. Gjithashtu mishi duhet të jetë i një cilësie të mirë.
Përgatisni salcën. Vendosni kërpudhat e thata në ujë të vakët; shtrydhini dhe grijini. Skuqni një qepë të grirë me 3 lugë vaj, shtoni kërpudhat, 3 dl salcë domatesh dhe 200 gr bizele; hidhuni kripë dhe gatuajini për 20 minuta.
Bëni qoftet Përzieni 100 gr tul viçi të grirë me një vezë, 20 gr djathë grana, 20 gr bukë të grirë të thekur, një thelpi hudhër të grirë, kripë e piper. Formoni qofte në madhësinë e arrave, kalojini në miell dhe skuqini në vaj të nxehtë.
Gatuani orizin. Hidhni në një tenxhere gjysmën e salcës së përgatitur, shtoni 300 gr oriz, 2 garuzhde brodo të nxehtë dhe shtoni gradualisht pjesën tjetër të brodos. Hiqeni orizin nga zjarri, hidhini 40 gr gjalpë, djathin grana të mbetur, vezën e mbetur dhe 100 gr mortadelë të grirë.
Përgatisni shtresat. Merrni një formë trungu, mbështilleni me letër furre të lagur e të shtrydhur, lyejeni me gjalpë dhe spërkateni me bukë të thekur të grirë. Shtoni brenda saj ¾ e orizit, vendosni në qendër qoftet e përziera me salcën e mbetur dhe 150 gr mozzarella të prerë në kubikë.
Në fund mbylleni me orizin e mbetur dhe piqeni në furrë të ngrohur në 200 gradë Celsius për 30 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment