Ndoshta se kishit menduar më parë, por sanduiçi me patëllxhan është super i shijshëm

Veshtiresia
E thjeshtë
Gati për:
20
Koha gatimit
10
Sugjerohet për:
2
Kalori:
802
1 patëllxhan të vogël, të qëruar dhe të prerë në feta
1 lugë gjelle vaj ulliri, ose sipas dëshirës
¼ majonezë filxhan 2 thelpinj hudhër, të grirë
2 feta bukë franceze
1 domate e vogël, e prerë në feta
½ filxhan djathë të bardhë të thërrmuar
¼ filxhan gjethe të freskëta borzilok të copëtuar


1.Nxehni paraprakisht furrën tuaj. Fërkoni fetat e patëllxhanit me vaj ulliri dhe vendosini në një tavë pjekjeje ose tigan.

2.Vendoseni tiganin të ngrohet dhe gatuani patëllxhanin për 10 minuta, ose derisa të zbutet dhe të thektohet.

3.Ndani bukën franceze për së gjati, dhe thekeni.

4.Në një filxhan ose në një tas të vogël, trazoni së bashku majonezën dhe hudhrën. Përhapeni këtë përzierje në bukën e thekur.

5.Mbushni bukën me djathin e bardhë, patëllxhan, domate dhe gjethe borziloku.






                        

Komento