Mjafton një vezë dhe pak bukë për një pjatë të shëndetshme, ekonomike dhe ‘low cost’
E dini që buka e mbetur mund të riciklohet në mënyra të ndryshme dhe të shijshme? Bëhet fjalë për një pjatë tipike rustike, të varfër, të thjeshtë, por shumë e shijshme. Më poshtë do të lexoni për një recetë të shijshme që përdor bukën e ndenjur.
Përbërësit për 4 persona:
4 vezë
4 feta bukë e ndenjur
2 presh
50 gr gjalpë
600 ml ujë
1 ½ lugë kafeje kripe
Piper
Përgatitja:
Prisni preshtë dhe pritini në feta të holla.
Shkrini gjalpin në një tigan të madh ose tenxhere, shtoni preshtë dhe skuqini, më pas shtoni ujin. Shtoni kripë dhe lërini të ziejnë.
Kur uji të ketë zier, thyeni vezët dhe më pas shtojini një nga një në ujin ku po ziejnë preshtë: kujdesuni që të mos prishen. Gatuajini njësoj si vezët poached, për të paktën 5 minuta.
Sistemoni fetat e bukës në pjata dhe sipër shtojuni përzierjen me ujë e presh për t’u zbutur dhe në fund nga një vezë tek secila. Shtoni piper sipas dëshirës dhe shërbejini në tavolinë.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment