Rizoto me kungull për fëmijë mbi 2 vjeç
Rizoto me kungull të verdhë është një pjatë e ëmbël dhe e pasur me vitamina A dhe C (si dhe fibra), kështu që është një ushqim që fëmijët e vegjël kanë tendencë ta shijojnë. Ngrohni furrën në 190 gradë...
Sugjerojmë:
Të shijshme e të shëndetshme, këto qofte janë ato çka duhet të provojnë fëmijët tuaj sot!
Në nje rende grini imët kungujt dhe karotat (pasi i keni hequr lëkurën).
I kaloni në një tas, shtoni vezën, miellin, kripë, piperin, sodën dhe kaçkavallin.
E punoni masën mirë me dorë dhe formoni disa toptha të vegjël.
Tani i vendosni për t'i skuqur në një tigan, ku keni nxehur më parë vajin e ullirit.
Rizoto me kungull të verdhë është një pjatë e ëmbël dhe e pasur me vitamina A dhe C (si dhe fibra), kështu që është një ushqim që fëmijët e vegjël kanë tendencë ta shijojnë. Ngrohni furrën në 190 gradë...
1. Valoni në një tenxhere të vogël ujin. 2. Hidhni miellin e orizit duke e trazuar ngadalë dhe vazhdimisht, që të mos formojë kokrriza. 3. Uleni nxehtësinë dhe trazoni lehtë për 10 minuta, derisa të kthehet në masë të trashë (qull) 4. Në fund shtoni qumështin. Shënim: Përmbajtja e këtij qulli, trashësia shtohet me rritjen e foshnjes. Në fillim le të jetë likuide, aq sa të qëndrojë...
Sipas udhëzimeve të “Akademisë Amerikane të Pediatrisë”, në gjashtë muajt e parë, qumështi i gjirit është më se i mjaftueshëm që fëmija të marrë vlerat ushqyese që i duhen. Pasi fëmija të bëjë gjashtë muajsh, mund të shtoni frutat...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment